Slager Kouwen biedt u dit heerlijke vlees uit het Vechtdal aan. Het beste rundvlees van de Maine Anjou koeien. Deze koeien grazen op natuurgronden in het Vechtdal. Het vlees van dit ras is rijk van smaak, mooi van kleur en constant van kwaliteit.

De marmering van het rundvlees zorgt ervoor dat het vlees, als het in de pan gaat een lekkere smaak krijgt.

We horen continue van voedingsdeskundigen en wetenschappers dat vlees niet echt gezond is en dat we er eigenlijk maar een beetje mogen van eten. Het zou één van de voornaamste oorzaken zijn van hart- en vaatziektes door het hoge aantal verzadigde vetzuren (slechte cholesterol).

Maar deze slechte eigenschappen van vlees zijn niet eigen aan het rund op zich, maar aan wat het rund eet. Rundvlees is zo gezond als wat het rund zelf eet!

We werken al jaren nauw samen een vaste rundveeboer uit het Vechtdal, Deze levert ons uitsluitend vrouwelijke koeien en –kalveren. De dieren grazen zomers buiten in natuurgebieden en hun menu bestaat – naast het verse gras – uit Lucerne (luxe gras met hogere voedingswaarden), mais, granen, aardappels en dagelijks hun portie vitaminen en mineralen. Bovendien hebben ze alle ruimte in de wei en worden ze met aandacht verzorgd. Die respectvolle aanpak proef je; het vlees is fijn van draad, botermals en heeft een authentieke rundvleessmaak. Zoals het vroeger was en zoals het hoort te zijn…

De feiten op een rij:

  • de vezels zijn zeer fijn en mals
  • mooi doorregen vlees, fijn dooraderd met vet (marmering)
  • een mooie uitgesproken rode kleur

Als de koe in de kortst mogelijke tijd wordt gemest met calorierijk krachtvoer, dan geeft dat inderdaad vlees dat veel verzadigde vetten bevat en slecht voor onze gezondheid kan zijn. De spijsvertering van een koe is niet gemaakt om krachtvoer en granen te eten. Een koe heeft 4 magen om de cellulose van grassen te verteren.

Als een koe eet waarvoor ze gemaakt is, geeft ze wel gezond en lekker vlees met een geweldige smaak. En als die koe dan nog ganse dagen kan grazen op biologische weides en kan herkauwen is ze veel rustiger, gezonder en blijer. Ze groeit op een normale, trage manier en dat komt de gezondheid van de koe en dus ook het vlees ten goede.

Nog even de goede eigenschappen op een rijtje:

  • Hoger niveau van vitamine A (4x) en E(10x)
  • Betere omega 6 – omega 3 verhouding van essentiële vetzuren welke helpen ontstekingen te verminderen en chronische ziektes voorkomen zoals hartziektes en artritis
  • Een hoger gehalte van geconjugeerd linolzuur die slechte cholesterol bestrijdt en lichaamsvet vermindert.
  • Gras-rundvlees is een van de gezondste eiwitbronnen op de planeet en het is ecologisch verantwoord. Geen aanvoer van soja voor krachtvoer bijvoorbeeld.

    Vers rundvlees uit een natuurlijke omgeving heeft een belangrijke meerwaarde. Bovendien staat Uw Slager Kouwen garant voor een eerlijke prijs voor de boeren uit het prachtige Vechtdal! Dan smaakt het rundvlees natuurlijk lekker!